Zelfservice

Wilt u op de tijdstippen dat de uitleenbalie in uw bibliotheek niet bemand is uw leners of leerlingen toch de mogelijkheid bieden om materialen te lenen of terug te brengen? Dan biedt de zelfservice plug-in voor Aura Online of Aura Junior uitkomst. 

U kunt in uw bibliotheek op een touchscreen of beeldscherm de Aura Online zelfservice pagina tonen. De lener scant ter identificatie zijn/haar barcode via de Aura Library lenersapp of op de lenerspas, of selecteert de eigen naam uit het keuzemenu op het zelfservice uitleenscherm. Vervolgens scant de lener de barcode op het boek en het materiaal is uitgeleend. Voor het retourneren van boeken volstaat het scannen van de barcode op het boek via het zelfservice innamescherm. 

Houdt u er rekening mee dat bij gebruik van deze zelfservice plug-in, alle controles in Aura Online komen te vervallen. Bij het uitlenen of innemen via zelfservice wordt geen rekening gehouden met bijvoorbeeld reserveringen die klaarliggen, het overschrijden van het maximale aantal te lenen boeken of openstaande boetes. De lener kan zonder beperkingen lenen of materialen inleveren.

De zelfservice plug-in voor Aura Online kunt voor een gering bedrag bovenop uw Aura Online abonnement in gebruik nemen. Raadpleeg de prijslijst voor de kosten van deze handige plug-in. 

Hiernaast bieden wij een tweede oplossing voor zelfservice in uw bibliotheek, in samenwerking met de firma Kno-Tech. Met Lib-Easy, de alles-in-één RFID oplossing van Kno-Tech, kunt u snel en eenvoudig een zelfservice opzetten in uw bibliotheek, met behoud van alle uitleencriteria in Aura Online. Bij het lenen of inleveren van de materialen krijgt de lener duidelijke instructies op het scherm te zien. De kosten van deze plug-in voor Aura Online bedragen 378 euro ex btw per jaar.