Collectiewijzer

Met de Collectiewijzer in Aura Online en Aura Junior kunt u uw eigen mediatheek- of bibliotheekcollectie vergelijken met diverse actuele advieslijsten voor het onderwijs (NBD Biblion), zoals Lezen voor de lijst, Kinderboekenweek-lijst, Makkelijk Lezen tips, en diverse themalijsten. Aura Online toont u de titels die in uw schoolbibliotheek of mediatheek ontbreken. U kunt deze vervolgens direct bestellen vanuit Aura Online of Aura Junior. Handiger kan niet. Op deze manier kunt u makkelijk en snel uw collectie uitbreiden met interessante titels die uw leerlingen graag zullen lezen.

In de Collectiewijzer kunt u ook gericht zoeken naar titels in het Boeken op School aanbod van NBD Biblion. U krijgt een melding mocht het gezochte boek al in uw catalogus aanwezig zijn. U bepaalt vervolgens of u het boek wilt aanschaffen en hoeveel exemplaren u van het boek wilt bestellen. Is uw bestellijst compleet, dan wordt uw bestelling doorgezet naar de webshop van NBD Biblion. 

Laat u inspireren door het aanbod en houdt uw collectie actueel. Met een aantrekkelijke schoolbibliotheekcollectie verleidt u de leerlingen van uw school om te gaan lezen. 

De Collectiewijzer hebben wij standaard opgenomen in het menu van Aura Online en Aura Junior. Aan het gebruik van deze handige functie zijn voor uw school geen extra kosten verbonden. De door u bestelde boeken worden door NBD Biblion ingewerkt en gebonden en bij u op school bezorgd. 

Boeken die u via de Collectiewijzer bestelt kunt u vervolgens, na levering, heel makkelijk in uw catalogus opnemen via Aura Catalogus | Documentbeheer | Plankklaar koppelen. Het volstaat dan om de NBD Biblion barcode aan de binnenkant van het boek te scannen. Daarna kan het boek zo de kast in.

U houdt uw collectie nog makkelijker up-to-date met de Aura Collectiewijzer.