Aura Online. De meest gebruikte mediatheeksoftware in het VO.

Diverse onderzoeken wijzen uit dat de aanwezigheid van een goede schoolmediatheek bijdraagt aan betere lees,- en leerprestaties van leerlingen. 

Bent u op zoek naar betaalbare en gebruiksvriendelijke bibliotheeksoftware voor de middelbare scholen in het werkgebied van uw bibliotheek? Aura Online biedt u de perfecte oplossing. Aura Online is geschikt voor het beheren, inventariseren, uitlenen én op een aantrekkelijke manier toegankelijk maken van alle soorten media en documentatie en wordt al door meer dan 85% van de middelbare scholen dagelijks gebruikt.

Leerlingen kunnen zoeken in de mediatheekcatalogus en tegelijk ook in de catalogus van uw bibliotheek en in de e-books van Online bibliotheek. Met de leerlingapp Aura Library hebben de leerlingen de mediatheek altijd bij de hand en regelen ze makkelijk al hun mediatheekzaken.       

Diverse statistieken verschaffen inzicht in het functioneren van de mediatheek en op het leesgedrag van de leerlingen.

De leerlingen inlezen in het lenersbestand van Aura Online? Dat doen de scholen zelf in Aura Online. Lenerspasjes, barcodes en rug-etiketten genereren en printen? De Aura Online homepage in eigen stijl? Ook dat kan heel gemakkelijk met Aura Online.

Met de Collectiewijzer in Aura Online vergelijkt u de mediatheekcollectie met diverse actuele collectieadvieslijsten voor het onderwijs, zoals Lezen voor de lijst, Makkelijk Lezen Plein etc. Aura Online toont u de titels die in de mediatheek ontbreken. U kunt ze meteen bestellen. De boeken worden door NBD Biblion op de school bezorgd. Op deze manier kan de mediatheekcollectie makkelijk worden uitgebreid met interessante titels die de leerlingen graag zullen lezen.

Een abonnement op Aura Online is altijd inclusief helpdeskondersteuning. Wij helpen onze gebruikers vlot en deskundig op weg met al hun vragen over het werken met Aura Online. U kunt zich richten op uw kerntaken; inhoudelijke advisering aan de scholen.

 Bekijk de folder van Aura Online.

Lees in de folder over de mogelijkheden van Aura Online met de Bibliotheek op school.                                                              

Speciaal voor het VO

Aura Online dBos is geaccrediteerd als leerlingportal voor scholen met de Bibliotheek op school en is speciaal door ons ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Het stimuleert en inspireert leerlingen om meer te lezen en u krijgt inzicht in het leesgedrag van uw leerlingen. Ook het gebruik van wisselcollecties wordt ondersteund.

Leesbevordering

Met Aura Online kunnen leerlingen op ontdekkingstocht gaan in de catalogus. Ze kunnen gemakkelijk zoeken op interessante onderwerpen via attractieve informatietegels en boekencarrousels over actuele thema's bekijken.

Uitlenen

Aura Online is eenvoudig in gebruik, betaalbaar, speels van opzet en visueel aantrekkelijk. Uitlenen, innemen, verlengen, reserveren en variabele uitleencriteria instellen? Het is allemaal kinderlijk eenvoudig met Aura Online.

 

Mijn AuraSpace en app

Leerlingen hebben via Mijn AuraSpace en via de Aura Library app, de bibliotheek altijd op zak. Ze kunnen zien wat ze hebben gelezen, tips krijgen over interessante boeken, reviews schrijven, gelezen boeken met sterren waarderen, boeken verlengen en reserveren etc. In de app ontvangen ze push berichten wanneer gereserveerde items klaarliggen.

Rapportgenerator

Aura Online bevat een veelzijdige rapportgenerator waarmee u de meest uiteenlopende lijsten, rapporten, brieven en overzichten kunt maken, geheel volgens uw eigen ontwerp. De rapporten kunt u ook exporteren naar pdf, Excel etc. voor verdere bewerking of om via e-mail te versturen. Managementinfo, statistieken voor o.a. de Monitor? U haalt ook deze informatie makkelijk uit Aura Online.

Barcodes

Uiteraard kan Aura Online werken met barcodes. Scan de barcode op de lenerspas en die op het boek en uw materiaal is uitgeleend. Binnen 2 seconden. Lenerspas vergeten? Geen probleem. Leerlingen kunnen zich identificeren met hun persoonlijke barcode in de Aura Library app.