Aura Online dBos VO. De nieuwe leerlingportal voor de Bibliotheek op school

Aura Online is door de Koninklijke Bibliotheek geaccrediteerd als leerlingportal voor scholen met de Bibliotheek op school. Aura Online voldoet ruimschoots aan de door de KB gestelde eisen en is daarom een uitstekende keuze voor elke schoolmediatheek. 

Met name op vmbo-scholen is een eenvoudig bibliotheeksysteem, waarin leerlingen makkelijk kunnen grasduinen in de catalogus, een must. Wil men leerlingen in het vmbo aan het lezen krijgen, dan dient het programma niet te ingewikkeld of te kostbaar te zijn, want dan schiet het zijn doel voorbij.

Is uw bibliotheek op zoek naar betaalbare en gebruiksvriendelijke bibliotheeksoftware voor de VO-scholen in uw werkgebied die starten met de Bibliotheek op school? Aura Online biedt u de perfecte oplossing. Leerlingen kunnen tegelijk zoeken in de Aura Online schoolcatalogus en in de catalogus van de lokale bibliotheek om daar materialen te reserveren.


 

Speciaal voor het VO

Aura Online dBos is geaccrediteerd als leerlingportal voor scholen met de Bibliotheek op school en is speciaal door ons ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Het stimuleert en inspireert leerlingen om meer te lezen en u krijgt inzicht in het leesgedrag van uw leerlingen. Ook het gebruik van wisselcollecties wordt ondersteund.

Leesbevordering

Met Aura Online kunnen leerlingen op ontdekkingstocht gaan in de catalogus. Ze kunnen gemakkelijk zoeken op interessante onderwerpen via attractieve informatietegels en boekencarrousels over actuele thema's bekijken.

Uitlenen

Aura Online is eenvoudig in gebruik, betaalbaar, speels van opzet en visueel aantrekkelijk. Uitlenen, innemen, verlengen, reserveren en variabele uitleencriteria instellen? Het is allemaal kinderlijk eenvoudig met Aura Online.

 

Mijn AuraSpace

Leerlingen hebben via Mijn AuraSpace en via de Aura Library app, de bibliotheek altijd op zak. Ze kunnen zien wat ze hebben gelezen, tips krijgen over interessante boeken, reviews schrijven, gelezen boeken met sterren waarderen, boeken verlengen en reserveren etc. In de app ontvangen ze push berichten wanneer gereserveerde items klaarliggen.

Rapportgenerator

Aura Online bevat een veelzijdige rapportgenerator waarmee u de meest uiteenlopende lijsten, rapporten, brieven en overzichten kunt maken, geheel volgens uw eigen ontwerp. De rapporten kunt u ook exporteren naar pdf, Excel etc. voor verdere bewerking of om via e-mail te versturen.

Barcodes

Uiteraard kan Aura Online werken met barcodes. Scan de barcode op de lenerspas en die op het boek en uw materiaal is uitgeleend. Binnen 2 seconden. Lenerspas vergeten? Geen probleem. Leerlingen en andere bezoekers kunnen zich identificeren met hun persoonlijke barcode in de Aura Library app.