Aura Online. De meest gebruikte leerlingportal voor de bibliotheek op school VO.

Een schoolmediatheek is de ideale plek om het lezen te stimuleren. Diverse onderzoeken wijzen uit dat de aanwezigheid van een goede schoolmediatheek bijdraagt aan betere lees,- en leerprestaties van leerlingen. Aura Online helpt scholen om hun mediatheek te moderniseren en in te richten voor de toekomst. Aura Online is dan ook een uitstekende keuze voor elke schoolmediatheek. Aura Online is door de KB geaccrediteerd voor de Bibliotheek op school. Meer dan 80% van de scholen werkt al dagelijks met Aura Online.

Voor scholen is een eenvoudig bibliotheeksysteem, waarin leerlingen makkelijk kunnen grasduinen in de catalogus, een must. Wil men leerlingen aan het lezen krijgen, dan dient het programma niet te ingewikkeld of te kostbaar te zijn, want dan schiet het zijn doel voorbij.

Is uw bibliotheek op zoek naar betaalbare en gebruiksvriendelijke bibliotheeksoftware voor de VO-scholen in uw werkgebied die starten met de Bibliotheek op school? Aura Online biedt u de perfecte oplossing. Leerlingen kunnen zoeken in de Aura Online mediatheekcatalogus en tegelijkertijd ook in de catalogus van de lokale bibliotheek en in het aanbod van onlinebibliotheek.nl zodat zij ook daar materialen kunnen reserveren.

Met de standaard functie Collectiewijzer in Aura Online kan de mediatheekcollectie worden vergeleken met diverse collectieadvieslijsten voor het onderwijs. Zoals Lezen voor de lijst, de Onderwijsrecensies, Makkelijk Lezen Plein etc. Aura Online toont de titels die in de mediatheek ontbreken. De school kan deze vervolgens met een simpele muisklik bestellen. Handiger kan niet. De boeken worden door NBD Biblion op de school bezorgd. Op deze manier kan de mediatheekcollectie makkelijk worden uitgebreid met interessante titels die de leerlingen graag zullen lezen.

Lees meer over de mogelijkheden van Aura Online met de Bibliotheek op school.                                                              

Speciaal voor het VO

Aura Online dBos is geaccrediteerd als leerlingportal voor scholen met de Bibliotheek op school en is speciaal door ons ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Het stimuleert en inspireert leerlingen om meer te lezen en u krijgt inzicht in het leesgedrag van uw leerlingen. Ook het gebruik van wisselcollecties wordt ondersteund.

Leesbevordering

Met Aura Online kunnen leerlingen op ontdekkingstocht gaan in de catalogus. Ze kunnen gemakkelijk zoeken op interessante onderwerpen via attractieve informatietegels en boekencarrousels over actuele thema's bekijken.

Uitlenen

Aura Online is eenvoudig in gebruik, betaalbaar, speels van opzet en visueel aantrekkelijk. Uitlenen, innemen, verlengen, reserveren en variabele uitleencriteria instellen? Het is allemaal kinderlijk eenvoudig met Aura Online.

 

Mijn AuraSpace

Leerlingen hebben via Mijn AuraSpace en via de Aura Library app, de bibliotheek altijd op zak. Ze kunnen zien wat ze hebben gelezen, tips krijgen over interessante boeken, reviews schrijven, gelezen boeken met sterren waarderen, boeken verlengen en reserveren etc. In de app ontvangen ze push berichten wanneer gereserveerde items klaarliggen.

Rapportgenerator

Aura Online bevat een veelzijdige rapportgenerator waarmee u de meest uiteenlopende lijsten, rapporten, brieven en overzichten kunt maken, geheel volgens uw eigen ontwerp. De rapporten kunt u ook exporteren naar pdf, Excel etc. voor verdere bewerking of om via e-mail te versturen. Managementinfo, statistieken voor o.a. de Monitor? U haalt ook deze informatie makkelijk uit Aura Online.

Barcodes

Uiteraard kan Aura Online werken met barcodes. Scan de barcode op de lenerspas en die op het boek en uw materiaal is uitgeleend. Binnen 2 seconden. Lenerspas vergeten? Geen probleem. Leerlingen en andere bezoekers kunnen zich identificeren met hun persoonlijke barcode in de Aura Library app.