Aura Junior dbos PO. De nieuwe leerlingportal voor de Bibliotheek op school

Aura Junior is door de KB geaccrediteerd als leerlingportal voor basisscholen met de Bibliotheek op school en is een uitstekende keuze voor elke schoolbibliotheek. Aura Junior is een handig hulpmiddel voor de bevordering van leesplezier.

Is uw bibliotheek op zoek naar betaalbare en gebruiksvriendelijke bibliotheeksoftware voor de basisscholen in uw werkgebied die starten met de Bibliotheek op school? Aura Junior biedt u de perfecte oplossing.

Met de handige functie Collectiewijzer in Aura Junior kunnen scholen de schoolbibliotheekcollectie vergelijken met diverse advieslijsten voor het onderwijs. Aura Junior toont de titels die in de schoolbibliotheek ontbreken. De school kan deze vervolgens direct bestellen vanuit Aura Junior. Handiger kan niet.

De boeken worden dan door NBD Biblion op school bezorgd. Op deze manier kan de school makkelijk en snel de schoolbibliotheek uitbreiden met interessante titels die de kinderen graag zullen lezen.

Lees meer over de mogelijkheden van Aura Junior met de Bibliotheek op school.

Janneke Knol, bibliotheekmedewerker bij Bibliotheek Eemland: 

"We werken samen met meer dan 20 scholen. Het systeem dat we hadden maakte niet alles waar wat we ervan hadden verwacht; het was voor de vrijwilligers best lastig om mee te werken, en in ons geval zaten er veel schijven tussen school en de helpdesk. We hadden al goede ervaring met Aura op een middelbare school. Het feit dat Aura Junior geaccrediteerd is voor dBos gaf de doorslag, we kunnen met Aura Junior de gegevens voor de Monitor uitdraaien. 

Prettig vinden wij de korte lijnen met de helpdesk en met de organisatie. Goede duidelijke helpteksten! Aura Junior is een goed alternatief voor het systeem waar we eerst mee werkten. En de conversie van ons vorige systeem naar Aura Junior verliep probleemloos. Aura Junior is zeer gebruiksvriendelijk, werkt in de cloud. Er zijn geen speciale computers nodig, de helpdesk is gemakkelijk bereikbaar voor zowel de bibliotheekmedewerkers als de scholen."