Aura Junior dbos PO. De nieuwe leerlingportal voor de Bibliotheek op school

De schoolbibliotheek is een ideale plek om het lezen te bevorderen.

Aura Junior is door de KB geaccrediteerd als leerlingportal voor basisscholen met de Bibliotheek op school en is een uitstekende keuze voor elke schoolbibliotheek. Aura Junior is een handig hulpmiddel voor de bevordering van leesplezier.

Is uw bibliotheek op zoek naar betaalbare en gebruiksvriendelijke bibliotheeksoftware voor de basisscholen in uw werkgebied die starten met de Bibliotheek op school? Aura Junior biedt u de perfecte oplossing.

Gebruiken de scholen waar u mee samenwerkt momenteel andere bibliotheeksoftware? Bijvoorbeeld v@school of schoolWise? Geen probleem. Wij hebben veel ervaring met het converteren van catalogi in v@school en schoolWise naar Aura Junior. We voeren deze conversies vaak gratis uit. 

Met de handige functie Collectiewijzer in Aura Junior kunnen scholen de schoolbibliotheekcollectie vergelijken met diverse advieslijsten voor het onderwijs. Aura Junior toont de titels die in de schoolbibliotheek ontbreken. De school kan deze vervolgens direct bestellen vanuit Aura Junior. Handiger kan niet.

De boeken worden dan door NBD Biblion op school bezorgd. Op deze manier kan de school makkelijk en snel de schoolbibliotheek uitbreiden met interessante titels die de kinderen graag zullen lezen.

Met behulp van het Aura Junior Dashboard kunt u voor iedere gewenste periode, met een simpele muisklik de uitleengegevens opvragen van alle bij uw bibliotheek aangesloten scholen. De uitleenstatistieken kunt u uiteraard ook per school/jaargroep opvragen. Wel zo handig voor de Monitor van dBos. Ook is er een aanvullende module beschikbaar voor het beheren van wisselcollecties op de scholen. Doet uw bibliotheek niet mee aan de Bibliotheek op school? Geen probleem. Ook dan kunnen de scholen in uw werkgebied gewoon aan de slag met Aura Junior.

Lees de folder

Lees wat bibliotheken zeggen over het werken met Aura Junior op de scholen

"Beter lezen? Dan moet je meters maken"
Bron: De Volkskrant, 5 december, 2019.

Willy Blom, adjunct directeur bij Bibliotheek Rivierenland: 

“Dankzij de keuze voor Aura Junior voor bijna 100 basisscholen in ons werkgebied houdt Bibliotheek Rivierenland meer middelen beschikbaar voor informatievoorziening op de scholen en voor de aankoop van boeken. Goed nieuws, want het primaire doel van dBos is immers niet om te investeren in kostbare bibliotheeksoftware, maar om de taal- en leesvaardigheid van de leerlingen te stimuleren”. 

Janneke Knol, bibliotheekmedewerker bij Bibliotheek Eemland: 

"We werken samen met meer dan 20 scholen. Het systeem dat we hadden maakte niet alles waar wat we ervan hadden verwacht; het was voor de vrijwilligers best lastig om mee te werken, en in ons geval zaten er veel schijven tussen school en de helpdesk. We hadden al goede ervaring met Aura op een middelbare school. Het feit dat Aura Junior geaccrediteerd is voor dBos gaf de doorslag, we kunnen met Aura Junior de gegevens voor de Monitor uitdraaien. 

Prettig vinden wij de korte lijnen met de helpdesk en met de organisatie. Goede duidelijke helpteksten. Aura Junior is een goed alternatief voor het systeem waar we eerst mee werkten. En de conversie van ons vorige systeem naar Aura Junior verliep probleemloos. Aura Junior is zeer gebruiksvriendelijk, draait in de cloud. Er zijn geen speciale computers nodig, de helpdesk is gemakkelijk bereikbaar voor zowel de bibliotheekmedewerkers als de scholen."