10-stappenplan voor de start van uw nieuwe schoolbibliotheek

Gaat u een nieuwe schoolbibliotheek opzetten? Dit 10-stappenplan helpt u op weg met een vlotte start.

1. Vraag NBD Biblion om de ideale startcollectie voor uw schoolbibliotheek samen te stellen. De boeken worden gebonden en ingewerkt bij u op school bezorgd.

2. Bestel bij ons een abonnement voor Aura Junior en een barcodescanner (voor invoeren van boeken en uitlenen).

3. Scan het NBD Biblion barcodelabel binnenin het boek en voer zo snel en makkelijk alle boeken in de catalogus van Aura Junior in. Of laat ons uw boekenbestand in een keer voor u inlezen in uw Aura Junior catalogus.

4. Maak in Aura Junior lenerspasjes of scanlijsten per groep zodra u de leerlinggegevens heeft geüpload.

5. Schaf etiketten aan (bij de kantoorboekhandel of online) zodat u barcodes en rugstickers kunt afdrukken via Aura voor boeken en materialen die u niet via NBD Biblion heeft aangeschaft. Veel gebruikte etiketten zijn: barcode-etiketten: Avery L7160 en voor rug-etiketten: Avery L7651. 

6. Zorg voor een aantrekkelijke online presentatie van uw collectie met behulp van uw Aura Junior homepage. Met de leerlingapp wordt uw collectie optimaal toegankelijk voor de leerlingen.

7. Start met uitlenen van de boeken uit uw schoolbibliotheek en benut de vele opties voor leesbevordering in Aura Junior.

8. Vergelijk uw catalogus regelmatig met actuele advieslijsten in de Aura Collectiewijzer of zoek er gericht naar titels. Zo vult u makkelijk de hiaten aan en blijft uw collectie altijd up-to-date. In de Aura Collectiewijzer bestelt u de boeken rechtstreeks in de webshop van NBD Biblion. 

9. Gebruik de nullijsten, top-x lijsten en andere uitleenstatistieken in Aura als hulpmiddel om uw bibliotheekcollectie aantrekkelijk te houden voor de kinderen.

10. Behoefte aan ondersteuning of training? Raadpleeg de helpteksten of Bel of mail de helpdesk.

Meer weten? Neem contact op