10-stappenplan voor de start van uw nieuwe schoolbibliotheek

Gaat u een nieuwe schoolbibliotheek opzetten? Dit 10-stappenplan helpt u op weg met een vlotte start.

1. Schaf de boeken aan voor uw schoolbibliotheek. Vraag bijvoorbeeld aan NBD Biblion om de ideale startcollectie voor uw schoolbibliotheek samen te stellen. De boeken worden gebonden en ingewerkt bij u op school bezorgd. 

2. Bestel bij ons een abonnement voor Aura Junior en een barcodescanner (voor invoeren van boeken en uitlenen).

3. Voer de boeken in de catalogus van Aura Junior in door de ISBN's te scannen. Overige media voert u handmatig in. Of als u een bestaande collectie heeft opgenomen in een digitaal bestand, laat ons dit bestand converteren en in één keer voor u inlezen in uw Aura Junior catalogus. 

4. Maak in Aura Junior lenerspasjes of scanlijsten per groep zodra u de leerlinggegevens heeft geüpload.

5. Schaf a4-vellen met etiketten aan (bij de kantoorboekhandel of online) zodat u barcodes en rug-etiketten kunt afdrukken met Aura Junior voor boeken en andere media die u niet via NBD Biblion heeft aangeschaft. Veel gebruikte etiketten zijn: barcode-etiketten: Avery L7160, voor rug-etiketten: Avery L7651 en voor PIM-etiketten Master 9923200 99 x 23.

6. Zorg voor een aantrekkelijke online presentatie van uw collectie met behulp van uw Aura Junior homepage. Met de additionele leerlingapp Aura Library wordt uw collectie nog toegankelijker voor de leerlingen.

7. Start met uitlenen van de boeken uit uw schoolbibliotheek en benut de vele opties voor leesbevordering in Aura Junior.

8. Vergelijk uw catalogus regelmatig met actuele advieslijsten in de Aura Collectiewijzer of zoek er gericht naar titels. Zo vult u makkelijk de hiaten aan en blijft uw collectie altijd up-to-date. In de Aura Collectiewijzer bestelt u de boeken rechtstreeks in de webshop van NBD Biblion.

9. Gebruik de nullijsten, top-x lijsten en andere uitleenstatistieken in Aura als hulpmiddel om uw bibliotheekcollectie aantrekkelijk te houden voor de kinderen.

10. Behoefte aan ondersteuning of training? Raadpleeg de helpteksten of Bel of mail de helpdesk.

Meer weten? Neem contact op