Aura JUNIOR. Speciaal ontwikkeld voor leerlingen in het basisonderwijs.

Aura Junior is een online bibliotheekpakket voor het beheer en de uitleen van allerlei soorten media en documentatie in het basisonderwijs. Toepasbaar voor grote en kleine collecties en.. betaalbaar. Al vanaf € 322 euro per jaar haalt u Aura Junior in huis. Met Aura Junior kunnen kinderen grasduinen in de eigen schoolcatalogus maar ook zoeken in de collectie van de lokale bibliotheek en in de door u verzamelde websites.

Investeer in een goede schoolbibliotheek. U brengt de collectie op een aantrekkelijke manier onder de aandacht d.m.v. themalijsten, de aanwinstencarrousel en informatietegels op de homepage. Leerlingen kunnen zoeken en reserveren, boekverslagen schrijven of lezen, hun waardering geven met sterren, zien wat ze hebben geleend, een favorietenlijstje maken, zelf uitlenen en innemen als u hen bibliotheekassistent maakt, en tips krijgen over interessante andere boeken. Aura Junior helpt kinderen om boeken te vinden die aansluiten op hun interesse, leeftijd en niveau.

 

En er zijn nog meer functies die van Aura Junior een onmisbare tool voor leesbevordering in het basisonderwijs maken. Met een muisklik kunt u uw eigen bibliotheekcollectie vergelijken met actuele advieslijsten voor het onderwijs. Zo houdt u uw collectie gemakkelijk up-to-date en zorgt u ervoor dat u leesboeken heeft die de kinderen graag zullen lezen. De ontbrekende titels bestelt u direct vanuit Aura Junior. De boeken worden bij u op school afgeleverd door NBD Biblion. Handiger kan niet.

Installeren van Aura Junior is niet nodig. Aura Junior wordt startklaar aan u opgeleverd. Internetbrowser opstarten, inloggen en direct werken in de gebruiksvriendelijke omgeving van Aura Junior. Simpel. 

U kunt Aura Junior opnemen in uw COOL platform waardoor inloggen in Aura Junior niet meer nodig is. 

Ook is er een handige leerlingapp beschikbaar: Aura Library. Super handig als u wilt dat de leerlingen via Chromebooks of hun mobiele telefoons 24/7 toegang krijgen tot uw schoolbibliotheek.

Aura Junior maakt mediabeheer makkelijk en is een feest om mee te werken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Aura Junior, kies dan hieronder de gewenste documentatie.

Folder Aura Junior

Folder Aura Junior met de Bibliotheek op school

Enkele features van AURA JUNIOR
helpt kinderen leren zoeken
leesbevordering

 Uitlenen en collectiebeheer

 

Zoeken en Reserveren
aantrekkelijk
ook met de bibliotheek op school