Aura JUNIOR. Digitaal platform voor leesbevordering.

Aura Junior is online bibliotheeksoftware voor het beheer en de uitleen van allerlei soorten media en documentatie in het basisonderwijs en biedt tevens een platform voor leesbevordering. Toepasbaar voor grote en kleine collecties en.. betaalbaar. Voor € 330 euro per jaar haalt u Aura Junior in huis. Met Aura Junior kunnen kinderen grasduinen in de eigen schoolcatalogus, gericht zoeken of op ontdekkingstocht gaan aan de hand van afbeeldingen op thema, maar ook zoeken in de collectie van de lokale bibliotheek en in de door u verzamelde websites.

Investeer in een goede schoolbibliotheekcollectie. U brengt deze collectie op een aantrekkelijke manier onder de aandacht d.m.v. actuele themalijsten, de aanwinstencarrousel en informatietegels op de homepage (top 10 meest gelezen boeken op school, boek van de maand, links naar andere informatiebronnen, etc). 

Kinderen kunnen online zoeken en reserveren, boekverslagen schrijven of lezen, hun waardering geven met sterren, zien wat ze hebben geleend, een favorietenlijstje samenstellen, zelf uitlenen en innemen als u hen bibliotheekassistent maakt, en ze krijgen bij hun zoektocht ook tips over interessante andere boeken. Aura Junior helpt kinderen om boeken te vinden die aansluiten op hun interesse, leeftijd en niveau. Uw schoolbibliotheek komt tot leven met Aura Junior.

 

En er zijn nog meer functies die van Aura Junior een onmisbare tool voor leesbevordering in het basisonderwijs maken. Verleid de leerlingen om te zoeken in de catalogus en help hen om de boeken te vinden die bij hen passen.

Met een muisklik kunt u uw eigen bibliotheekcollectie vergelijken met actuele advieslijsten voor het onderwijs. Zo houdt u uw collectie gemakkelijk up-to-date en zorgt u ervoor dat u leesboeken heeft die de kinderen graag zullen lezen. De ontbrekende titels bestelt u direct vanuit Aura Junior. Ook kunt u gericht zoeken naar boektitels in de webshop en deze direct vanuit Aura Junior bestellen voor uw school. De boeken worden bij u op school afgeleverd door NBD Biblion. Handiger kan niet.

Gaat u van start met een nieuwe schoolbibliotheek? Bekijk het 10-stappenplan.

Installeren van Aura Junior is niet nodig. Aura Junior wordt startklaar aan u opgeleverd. Internetbrowser opstarten, inloggen en direct werken in de gebruiksvriendelijke omgeving van Aura Junior. Simpel. 

U kunt Aura Junior ook koppelen aan uw COOL leerplatform waardoor inloggen in Aura Junior niet meer nodig is. 

Ook is er een handige leerlingapp beschikbaar: Aura Library. Super handig als u wilt dat de leerlingen via Chromebooks of hun mobiele telefoons 24/7 toegang krijgen tot uw schoolbibliotheek.

Aura Junior maakt mediabeheer makkelijk en is een feest om mee te werken. Aura Junior helpt om het leesplezier van kinderen te stimuleren. 

Bent u werkzaam bij een openbare bibliotheek en wilt u weten welke mogelijkheden Aura Junior biedt voor de schoolbibliotheken in het werkgebied van uw bibliotheek en hoe Aura Junior bijdraagt aan uw dienstverlening aan scholen? Lees dan verder.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Aura Junior, kies dan hieronder de gewenste documentatie.

Folder Aura Junior

Folder Aura Junior met de Bibliotheek op school

Enkele features van AURA JUNIOR
helpt kinderen leren zoeken
leesbevordering

 Uitlenen en collectiebeheer

 

Zoeken en Reserveren
collectie samenstellen en bestellen
ook met de bibliotheek op school