Selfservice

Eenvoudige selfservice met extra uitleenscherm

Wilt u op de tijdstippen dat de uitleenbalie in uw bibliotheek niet bemand is uw leners of leerlingen toch de mogelijkheid bieden om materialen te lenen of terug te brengen? Dan biedt de selfservice plug-in voor Aura Online of Aura Junior uitkomst. U kunt in uw bibliotheek op een touchscreen of beeldscherm de Aura Online selfservice pagina tonen. 

Bij het uitlenen of innemen via selfservice wordt geen rekening gehouden met bijvoorbeeld reserveringen die klaarliggen, het overschrijden van het maximale aantal te lenen boeken of openstaande boetes. De lener kan zonder beperkingen lenen of materialen inleveren.

De selfservice plug-in voor Aura Online kunt voor een gering bedrag bovenop uw Aura Online abonnement in gebruik nemen, deze functie wordt dan in het menu van Aura Online zichtbaar. Raadpleeg de prijslijst voor de kosten van deze handige plug-in. 

RFID-selfservice van Kno-Tech en integratie met Aura Online

Naast de hierboven beschreven oplossing voor selfservice, bieden wij hiervoor nog een oplossing in samenwerking met de firma Kno-Tech

In nagenoeg elke bibliotheek is het tegenwoordig mogelijk om, door middel van RFID-technologie, materialen zelfstandig te lenen of te retourneren. Door de toepassing van RFID is niet alleen de stap naar selfservice klein maar worden ook werkzaamheden aan de uitleenbalie sterk vereenvoudigd. Daarbij komt dat u met een RFID-systeem uw materialen ook kunt beschermen tegen diefstal.    

De firma Kno-Tech ontwikkelt oplossingen op het gebied van RFID. Voor selfservice kunnen leners via een RFID-leesplaat  meerdere items tegelijk lenen of retourneren door ze over de plaat te halen. Identificatie bij het uitlenen kan met de barcode op de Aura Library leerlingapp of de lenerspas. De materialen worden volautomatisch via Aura Online verwerkt en de lener ontvangt een uitleenbon. Het selfservice-station herkent gereserveerde items en/of items die om een andere reden niet opnieuw in de uitleencirculatie mogen komen. Brengt de lener een gereserveerd item binnen, dan wordt een reserveringsbon geprint. 

Ook het uitlenen en/of inleveren aan de uitleenbalie wordt met Aura Online in combinatie met de Lib-Chip software van Kno-Tech een stuk eenvoudiger. Want ook op deze plek kunnen meerdere items gelijktijdig uitgeleend en/of ingenomen, met behoud van alle controles in Aura Online.

Raadpleeg de prijslijst voor de kosten van deze plug-in voor Aura Online. Informeert u bij de firma Kno-Tech naar de kosten van hun RFID-oplossingen.

Een koppeling met de RFID-selfservice oplossing van de firma Eastbridge is inmiddels ook beschikbaar, net als voor ekz benelux. Neem contact met ons op voor meer informatie.