Keuzelijsten

Tijdens het werken met Aura Online kunt u op strategische punten zogenaamde keuzelijsten op het scherm opvragen. Door het gebruik van keuzelijsten wordt de invoer van termen (bijvoorbeeld trefwoorden of auteursnamen) gestandaardiseerd. Tijdens het invullen van de invoerschermen kunt u steeds gebruikmaken van deze keuzelijsten.

De Aura Catalogus kent keuzelijsten voor trefwoorden, auteursnamen, uitgevers, serietitels, landcodes, SISO-codes, categorieën, media, genres, niveau-aanduidingen, vestigingen en locaties.

Daarnaast worden verschillende overzichten in Aura Online ook in keuzelijsten gepresenteerd. Bijvoorbeeld een overzicht van alle ingevoerde titels; alle uitgeleende materialen; alle reserveringen; uitleeninformatie van één bepaalde leerling, etc.


Het werken met keuzelijsten biedt verschillende voordelen:


Tijdsbesparing
Namen van auteurs, uitgevers, trefwoorden, serietitels, etc. hoeven slechts één maal in Aura te worden ingevoerd. Daarna kunnen ze uit de keuzelijst worden gekozen en is dus één druk op de knop voldoende om de naam van de auteur of het trefwoord in te vullen.


Wijzigen door hele catalogus
Veranderingen die in de keuzelijsten worden aangebracht worden automatisch doorgevoerd bij alle betrokken documenten. Zo kunt u in één handeling tientallen documenten tegelijk wijzigen (zie ‘Beheer van de keuzelijsten’).


Minder fouten
Doordat de termen worden gestandaardiseerd, maakt u minder typefouten. Dit voorkomt informatieverlies (een verkeerd gespelde naam wordt immers niet meer teruggevonden).


Gebruikersvriendelijk
Het gebruik van keuzelijsten werkt plezierig. U zoekt de gewenste term snel op door enkele letters in te toetsen (zie figuur 3-2).


Alle eigenschappen op een rijtje:

Navigatie        

Kolom vergroten of verkleinen

Kolom verplaatsen

Kolomkiezer

Lay-out opslaan

Sorteren

Twee kolommen sorteren

Zoekfunctie

Groeperen

Maak filter

Exporteren naar pdf en Excel