Zelfservice

Eenvoudige zelfservice met extra uitleenscherm

Wilt u op de tijdstippen dat de uitleenbalie in uw bibliotheek niet bemand is uw leners of leerlingen toch de mogelijkheid bieden om materialen te lenen of terug te brengen? Dan biedt de zelfservice plug-in voor Aura Online of Aura Junior uitkomst. U kunt in uw bibliotheek op een touchscreen of beeldscherm de Aura Online zelfservice pagina tonen. 

Bij het uitlenen of innemen via zelfservice wordt geen rekening gehouden met bijvoorbeeld reserveringen die klaarliggen, het overschrijden van het maximale aantal te lenen boeken of openstaande boetes. De lener kan zonder beperkingen lenen of materialen inleveren.

De zelfservice plug-in voor Aura Online kunt voor een gering bedrag bovenop uw Aura Online abonnement in gebruik nemen, deze functie wordt dan in het menu van Aura Online zichtbaar. Raadpleeg de prijslijst voor de kosten van deze handige plug-in. 

RFID-zelfservice van Kno-Tech en integratie met Aura Online

Naast de hierboven beschreven oplossing voor zelfservice, bieden wij hiervoor nog een oplossing in samenwerking met de firma Kno-Tech

In nagenoeg elke bibliotheek is het tegenwoordig mogelijk om, door middel van RFID-technologie, materialen zelfstandig te lenen of te retourneren. Door de toepassing van RFID is niet alleen de stap naar zelfservice klein maar worden ook werkzaamheden aan de uitleenbalie sterk vereenvoudigd. Daarbij komt dat u met een RFID-systeem uw materialen ook kunt beschermen tegen diefstal.