Tabblad Boete afhandelen

Boeteberekening actief
Op deze tabkaart kunt u aangeven of u wel of niet met boete wilt werken. Als u de boeteberekening deactiveert dan worden er geen boetebedragen meer vermeld bij het inleveren/verlengen van ‘te late’ boeken.

Als de boeteberekening activeert dan dient bij de uitleencriteria wel te zijn ingevuld hoeveel boete moet worden berekend. Zie Uitleencriteria (boete instellen per materiaalsoort en per categorie), eventueel kunt u voor bepaalde klassen/lenersgroepen afwijkende boete-bedragen instellen (zie Uitleencriteria Per klas/materiaal).

Lener mag niets lenen als er nog boete openstaat 
Als uw mediatheek de regel heeft dat leners die nog boete moeten betalen niets meer mogen lenen, kunt u deze optie aanvinken. 

Aura weigert vervolgens om nog iets uit te lenen aan leners met een openstaande boete. U kunt dit niet ‘overrulen’. Eventueel kunt u de openstaande boete kwijtschelden of omzetten naar Kosten als u persé een uitzondering wilt maken op deze regel.


Boetecontrole voor innemen van item (boter bij de vis)
Wilt u te-late-boeken alleen maar innemen als de lener meteen de boete betaalt? Dan kunt u dat hier instellen. 


Minimum en maximum boetebedrag (minimale en maximale boete) 
U kunt hier aangeven hoe hoog de boete van een geleend item minimaal resp. maximaal moet/mag zijn.

Let op: Als u bij Maximum boetebedrag per geleend item iets anders invult dan €5,-, dan moeten de rappelbrieven ook worden aangepast. In de formule voor het 

berekenen van de het boetebedrag wordt daar uitgegaan van maximaal €5,-. Zie ‘Maximale boete’ hoe u dit kunt veranderen in de rappelbrieven.