Tabblad Algemeen

E-mailadres
Dit is het e-mail adres van uw organisatie/mediatheek/OLC dat door de applicatie wordt gebruikt als afzender bij het versturen van  e-mails naar gebruikers. Op dit e-mailadres ontvangt u ook informatie over de reserveringen die de gebruikers online maken via Aura Online Zoeken.


T

U kunt hier ook een groepsmailadres gebruiken, zodat meerdere medewerkers een mail m.b.t. Aura Online Beheer ontvangen.

Wanneer u met twee vestigingen werkt kunt bij keuzelijst Vestiging verschillende e-mailadressen gebruiken. Reserveringsmail zal dan naar het betreffende e-mailadres gemaild worden.

Zie ook Beheer van de keuzelijst Vestigingen


Valutacode
Vul hier de valutacode die u gebruikt voor alle geldbedragen (prijs boeken, boete voor te laat retourneren, kosten). Dit zal meestal EUR zijn.


Actuele documentnummer
Dit is het laatst gebruikte documentnummer in uw catalogus. Zie verder Automatische documentnummering hieronder.


Automatische documentnummering
Hier stelt u in of Aura bij het invoeren van nieuwe documenten in de catalogus wel of niet automatisch een nieuw documentnummer moet genereren. Als u kiest voor automatische nummering dan dient u op te geven bij welk documentnummer u wilt beginnen. Dit doet u in het veld Actuele documentnummer. Wij adviseren u om een aantal voorloop nullen te gebruiken. Bijvoorbeeld 00001. Zie ook ‘Titelbeschrijving’ voor een toelichting over documentnummers en de voor- en nadelen van automatische documentnummering.


Automatisch barcode klaarzetten 
Bij het opnemen van een nieuwe titel/exemplaar in de catalogus kunt u Aura automatisch de nieuwe titel laten toevoegen aan het barcode- en rugetikettenbestand, zodat u eenvoudig barcode- en rugetiketten kunt afdrukken voor alle nieuw ingevoerde titels (zie ‘Barcode-etiketten klaarzetten en afdrukken’.


Nieuw exemplaar is Aanwinst 
Bij het opnemen van een nieuwe titel/exemplaar in de catalogus kunt u Aura het veld ‘Aanwinst’ automatisch laten op Ja laten zetten. 


Nieuw exemplaar is Uitleenbaar 
Bij het opnemen van een nieuwe titel of nieuw exemplaar in de catalogus kunt u Aura het veld ‘Uitleenbaar’ automatisch op Ja laten zetten. 


Nieuw trefwoord status is G (Goedgekeurd)
Bij het toevoegen van een nieuw trefwoord aan de keuzelijst van trefwoorden wordt de status van het nieuwe trefwoord automatisch op G (Goedgekeurd) gezet. Als u dit veld niet aanvinkt, wordt de status automatisch op N (nieuw / nog niet-gekeurd trefwoord) gezet. De trefwoorden met status N kunnen periodiek gecontroleerd/goedgekeurd worden.


Twee-factor-authenticatie (2FA)

Door deze optie aan te vinken kunt u veiliger inloggen in Aura Online Beheer, hiervoor heeft u de Aura Library App nodig als plug-in. voor meer info zie Toelichting 2FA