Rugetiketten ontwerpen

Rapportontwerpen maken voor het afdrukken van de rugetiketten gaat op dezelfde wijze als voor de barcode-etiketten (zie hierboven).

Voor het ontwerpen van rugetikettenrapport is een extra dataveld opgenomen: Hoofdwoord. Het hoofdwoord wordt door Aura automatisch gevuld met de eerste 4 letters van de auteursnaam. Bij anonieme werken bestaat het hoofdwoord uit de eerste 4 letters van de titel.

Het standaard etiketformaat voor rugetiketten is geschikt voor Avery L7651 38,1 * 21,2 mm.


Wilt u op het etiket ander informatie dan standaard aangeboden, dan kunt u een veldinhoud wijzigen via rapportontwerp wijzigen.

Selecteer het te wijzigen veld, dubbelklik en kies het gewenste veld uit de pop-up.

Zie ook Aura Standaard Rapportontwerp gebruikenT p

Voor basisscholen: wilt u het AVI-niveau op het rugetiket vermeld hebben, kies dan "FirstEdition [OorsprDruk]

Icoontjes op het rugetiket

Op het standaardontwerp voor de rugetiketten wordt ook het icoontje dat bij de corresponderende Categorie hoort afgedrukt, bijvoorbeeld de Engelse vlag bij Engelse literatuur. Natuurlijk alleen als er ook daadwerkelijk een icoontje aan de categorie is gekoppeld. Zie ‘Nieuwe termen aan de keuzelijst toevoegen’ hoe u een icoontje aan een categorie kunt koppelen.

Wilt u een Genre-icon of PIM-icon afgedrukt hebben op een rugetiket? Dupliceer dan het standaardontwerp en wijzig in de URL Category in Genre of Country voor PIM-icon. Klik vervolgens op OK en vergeet niet het rapportontwerp zelf op te slaan.

Zie ‘Afbeeldingen opnemen in het rapport’  voor de extra handelingen die nodig zijn om het rugetiketicoontje zichtbaar te krijgen in uw rapport.Door een filter op te nemen in het rapportontwerp voor de rugetiketten kunt u er voor zorgen dat een etiket alleen afgedrukt wordt wanneer het veld Genre ingevuld is of bijvoorbeeld PIM-rubriek.

Zie ook paragraaf ‘Filters opnemen in het rapport’.