Homepage

Nieuwe look-and-feel activeren
Vanaf September 2016 is er een geheel vernieuwde look-and-feel, interface van Aura Online Zoeken beschikbaar. De vormgeving is gemoderniseerd en u kunt de homepage nu op een veel flexibelere manier presenteren. Hiermee voldoet Aura tevens aan de accreditatie eisen van de Koninklijke Bibliotheek voor “de Bibliotheek op School BO”.

Zo is het mogelijk om te zoeken in de catalogus van de openbare bibliotheek, zoeken in de e-books van bibliotheek.nl en grasduinen in de catalogus met behulp van afbeeldingen/onderwerpsrubrieken met de functie Ontdekken.Login verplicht bij zoeken
Als u uw catalogus alleen beschikbaar wilt stellen aan een beperkte groep gebruikers (bijvoorbeeld de leerling en medewerkers van uw school of alleen alle personeelsleden en klanten van uw bedrijf) dan kunt u bezoekers van de Aura InternetCatalogus verplichten om eerst in te loggen voordat ze kunnen zoeken. Vink dan deze optie aan.

Als u deze optie niet aanvinkt kan iedereen die via internet uw website benadert uw mediatheekcollectie raadplegen. 

Uiteraard kunnen alleen mensen die zijn ingelogd gebruikmaken van de functies onder Mijn AuraSpace (zoals verlengen, reserveren, recensies schrijven etc.).


Menuoptie ‘Ontdekken’ uitzetten
Hier kunt u aangeven of u de menu-optie Ontdekken wilt gebruiken. Momenteel is deze optie vooral geschikt voor schoolmediatheken in het basis onderwijs. In de volgende versie van Aura Online zal de functie ook geschikt zijn voor mediatheken in het VO en MBO en wellicht ook voor diverse andere instellingen.

Bij Ontdekken zijn aan elke tegel een aantal zoekwoorden gekoppeld (dit aan de hand van de meest gebruikte trefwoorden bij de (jeugd)titels van NBD Biblion). Met deze zoekwoorden wordt gezocht in de velden Titel en Trefwoorden. Daarnaast is aan elke tegel – indien van toepassing - een Genre of sisocode(range) gekoppeld. Na aanklikken van een tegel worden alle titels getoond, die voldoen aan een van de gekoppelde zoekcriteria.
 

Menuoptie Websites uitzetten
Op de homepage van Aura Online Zoeken kunt u een favorieten lijst met internetsites opnemen. De knop Websites in het linker menu. Zie ‘Beheren van de keuzelijst Websites’ voor meer informatie over het vullen van deze favorietenlijsten.
Wilt u geen gebruik maken van deze Websites vink deze optie dan aan.


Geen link naar social sites (Facebook etc.)
Op de detailpagina van een gevonden titel in Aura Online Zoeken staan links naar social sites (Facebook, Twitter etc.). Als u dat niet wilt, vinkt u deze optie aan.


Maximum aantal items in carrousel
Hier kunt u aangeven hoeveel aanwinsten met afbeelding u maximaal wilt laten zien in de aanwinstencarrousel op de homepage van Aura Online Zoeken (dit geldt alleen voor het tabblad Nieuw). Het maximum is 25.