Aura NBD|Biblion

Met deze functie kunt u complete titelbeschrijvingen uit het NBD|Biblion bestand downloaden en automatisch toevoegen aan uw catalogus. U kunt zo dus titelbeschrijvingen overhevelen naar uw eigen catalogus, zonder dat u veel tijd en moeite moet stoppen in het maken en bedenken van bijvoorbeeld samenvattingen en trefwoorden. U gebruikt het NBD|Biblion bestand dan als bron van titelbeschrijvingen. 

NBD|Biblion titelbestand

Dit bestand bestaat uit meer dan 600.000 titelbeschrijvingen (per januari 2013) en omvat bijna alle titels die in de Nederlandse openbare bibliotheken aanwezig zijn (geweest). De titelbeschrijvingen zijn inclusief SISO-code, PIM, AVI, trefwoorden, een korte samenvatting en zelfs een afbeelding van de boekomslag.

In het bestand vindt u zowel informatieve als verhalende boeken, maar ook DVD’s, CD-roms, audio CD’s etc. Er ligt enige tijd tussen het aanbieden van titels aan Openbare Bibliotheek en het opnemen aan het NBD|Biblion Titelbestand; heel nieuwe boeken kunnen dus soms nog niet gevonden worden.

Wordt er geen titelbeschrijving gevonden bij een ISBN-nummer, dan wordt automatisch in de database van Managementboek gezocht of de titelbeschrijving daar beschikbaar is. Wordt het ISBN-nummer daar ook niet gevonden, dan kunt u de titelbeschrijving handmatig invoeren. Invoerschermen invullen


T p
Als u vermoed dat een titel in een Openbare Bibliotheek aanwezig is, kan dat onder een ander ISBN-nummer zijn.

U kunt die titel opzoeken in de catalogus van een Openbare Bibliotheek en het bijbehorende ISBN-nummer kopiëren om daarmee de titelbeschrijving te downloaden via NBD/Biblion Titelbestand.