Starten met Aura Online

In dit hoofdstuk leest u hoe u met Aura Online kunt starten: vanaf bestelling tot eventuele conversie en het inrichten van uw Aura Online catalogus.

Hoe beginnen?

  • U bestelt Aura Online.
  • Samen met u plannen we een datum waarop u overgaat van uw huidige bibliotheeksysteem.
  • Wij richten de Aura Online site voor u in en converteren uw huidige bibliotheekbestanden naar Aura Online en zetten deze op de site.
  • Wij richten de homepage van Aura Online Zoeken (het publieke gedeelte waar uw bezoekers/leerlingen uw catalogus online kunnen raadplegen) voor u in en passen deze aan op uw huisstijl.
  • In de loop van dag X (waarschijnlijk eind van de middag) ontvangt u van ons de URL van uw nieuwe Aura Online site (het beheergedeelte voor de mediathecaris), met inlognaam en wachtwoord. En u ontvangt de URL voor de nieuwe Aura Online Zoeken site (het publieke gedeelte).


U kunt aan de slag met Aura Online!


Tp 

Reserveer een dag extra 

Wij raden u aan om de dag na de conversie te reserveren voor het inrichten van Aura Online (zie ‘Wat te doen na oplevering van mijn Aura Online site?’). Het nalopen van de genoemde punten kost misschien niet meer dan één of twee uurtjes, maar het verdient aanbeveling om hier even rustig de tijd voor te nemen en te wennen aan de nieuwe gebruikersinterface.