Aura Junior dbos. Het nieuwe leerlingportal voor de Bibliotheek op school

Aura Junior is door de Koninklijke Bibliotheek geaccrediteerd als leerlingportal voor de Bibliotheek op school. Aura Junior voldoet ruimschoots aan de door de KB gestelde eisen en is daarom een uitstekende keuze voor elke schoolmediatheek.

Is uw bibliotheek op zoek naar betaalbare en gebruiksvriendelijke bibliotheeksoftware voor de basisscholen in uw werkgebied voor de Bibliotheek op school? Aura Junior biedt u de perfecte oplossing.

 

Enkele features van AURA JUNIOR DBOS
Speciaal voor het PO

Aura Junior dBos is geaccrediteerd als leerlingportal voor de Bibliotheek op school en is speciaal door ons ontwikkeld voor het basisonderwijs. Aura Junior dBos  stimuleert en inspireert kinderen om meer te lezen. Met Aura Junior krijgt u inzicht in het leesgedrag van kinderen. Ook het gebruik van wisselcollecties wordt ondersteund.

Leesbevordering

Met Aura Junior kunnen kinderen op opdekkings-tocht gaan in de Catalogus. Ze kunnen gemakkelijk zoeken op interessante onderwerpen via leuke tegels en boekencarrousels over actuele thema's bekijken.

Uitlenen

Aura Junior is eenvoudig in gebruik, betaalbaar, speels van opzet en visueel aantrekkelijk. Uitlenen, innemen, verlengen, reserveren en variabele uitleencriteria instellen? Het is allemaal kinderlijk eenvoudig met Aura Junior.
Alle mogelijkheden van Aura Online zitten ook in Aura Junior. 

Mijn AuraSpace

Kinderen hebben via Mijn AuraSpace en app de bibliotheek altijd op zak. Ze kunnen zien wat ze hebben gelezen, tips krijgen over interessante boeken, reviews schrijven, gelezen boeken met sterren waarderen, boeken verlengen en reserveren etc.

Rapportgenerator

Aura Junior bevat een veelzijdige rapportgenerator waarmee u de meest uiteenlopende lijsten, rapporten, brieven en overzichten kunt maken, geheel volgens uw eigen ontwerp. De rapporten kunt u ook exporteren naar pdf, Excel etc. voor verdere bewerking of om vai e-mail te versturen.

Barcodes

Uiteraard kan Aura Junior werken met barcodes. Scan de barcode op de lenerspas en die op het boek en uw materiaal is uitgeleend. Binnen 2 seconden. Lenerspas vergeten? Geen probleem. Leerlingen en andere bezoekers kunnen zich identificeren met hun persoonlijke barcode die in de Aura Library app staat.


Meer informatie

Wilt u meer weten over Aura Junior dBos, neem dan gerust even contact met ons op.

 

Of bekijk onze demosite.